Les propietats del curry que no coneixies

Receptes
3 min

A Àsia, el curry és un dels ingredients que més destaca dins de la seva gastronomia, especialment a l'Índia i a Tailàndia. Aquest condiment s'utilitza principalment en la preparació de plats de carns i mariscs, però també s'utilitza sovint en la preparació de verdures i llegums.

Molts desconeixen que el Curry és el resultat d'una barreja equilibrada de diferents herbes i espècies seques, entre les quals predominen el coriandre, el gingebre, els grans de pebre, l'all, el comí, el xili, la mostassa, la nou moscada i el cúrcuma, sent aquest el seu component base ja que li atorga el seu color groc. A que no ho sabies!

El curry a més ho pots trobar en múltiples tonalitats; des del color groc fins a l'ocre, del color marró al verd i del rosat al vermell intens. El més interessant, és que cada regió d'Àsia posseeix el seu propi estil de Curry, i el gust dels mateixos pot variar ja que existeix des del curry de gust suau fins al de gust picant intens, millor conegut com el curry vermell.

Però a més de l'intens sabor que ens proporciona el Curry, al ser el resultat de diverses espècies barrejades, ens atorga diversos beneficis per a la nostra salut. Entre ells es deuen destacar les seves propietats de reforçar el sistema immune, la seva ajuda en la prevenció de l'Alzheimer i el seu increïble poder contra la inflamació majoritàriament gràcies a les propietats que li atorga la cúrcuma.

L'extracte de cúrcuma, al contenir grans quantitats d'antioxidants combat l'estrès oxidatiu i augmenta els nivells de vitamina C en l'organisme. Els especialistes reafirmen que un consum moderat del curry contribueix a reduir el colesterol, sempre que vagi acompanyat d'una dieta equilibrada i saludable. Si pateixes de gastritis o acidesa estomacal, podríes començar a implementar aquest ingredient en la teva dieta habitual més sovint, ja que un dels usos més ancestrals de la cúrcuma ha estat per calmar i enfrontar l'acidesa o gastritis degut a que protegeix les parets de l'estómac, millora la digestió i redueix els gasos i la inflamació.

Dins de les nostres especialitats pots trobar diversos plats preparats a base de curry, i fins i tot, pots afegir al plat de la teva preferència salses preparades a base de curry. Pots fer un cop d'ull al nostre menú aquí.

Artícles relacionats