Costums a l'hora de seure a taula

Articles
2 min

Cada cultura té les seves costums a l'hora de seure a la taula per menjar, vegem algunes de les asiàtiques.

A Tailàndia s'utilitza la cullera per portar els aliments a la boca, la forquilla serveix per apilar la comida. El normal és que es serveixi el primer i el segon plat alhora a la taula i es comparteixin. Mai mengis "el mos de la vergonya".

Quan estiguis a Corea no oblidis que no has d'començar a menjar abans que les persones de major edat que tu. Si algú més gran que tu et dóna un plat de menjar o una beguda has de prendre'l amb les dues mans, si no es considera una falta de respecte.

Està ben vist que provis tots els plats que et ofereixin a la Xina, això sí, mostrant timidesa. Deixa l'últim mos de menjar al plat, és senyal que t'han servit una quantitat generosa.

Si vas al Japó, a més de poder arribar amb una hora de retard a un àpat, mai deixis els bastonets clavats en l'arròs (estaràs oferint l'arròs als morts!). Deixa sempre els bastonets en horitzontal sobre el bol o el plat (útil per a la majoria de països asiàtics). Sorbir els noodles és mostra del molt que t'agraden. Beu directament la sopa del bol.

Si se't cau el pa de la taula a Afganistan, a més de recollir-lo, besa'l i torna'l a posar a disposició dels comensals. Demostres respecte pel menjar i per la feina que els ha portat a elaborar-lo.

A l'Índia menja-ho tot, llençar menjar és "pecat". Només utilitzaràs la mà dreta per portar-te el menjar a la boca. Busca l'equilibri entre menjar ràpid o lent.