10 plats asiàtics perfectes per a un pícnic

7 min

Ja és aquí el bon temps i amb ell ens envaeixen les ganes de fer un pícnic. Sabem que els clàssics (truita, amanida russa, empanada…) estan molt bé, però per què no tastar amb alguna cosa diferent? Avui et deixem unes idees de cuina asiàtica perfecta per menjar a l'aire lliure.

Rotllets de primavera

Picnic con rollitos de primavera de Pure Cuisine.
Picnic amb rotllets de primavera de Pure Cuisine.

Comencem amb un clàssic, els rotllets de primavera, un dels primers menjars asiàtics que es va popularitzar al nostre país. Com indica el seu nom, aquest plat es va començar a cuinar fa molts segles a la Xina per celebrar l'arribada de la primavera. Al seu interior hi pot haver de tot, des de verdures fins a carns i fruites. Però una cosa curiosa és la interpretació de la seva representació, ja que molts diuen que s'assembla a un cuc de seda, insecte que es troba en la seva màxima expressió durant la primavera.

Takoyaki

Takoyaki con katsuobushi, finas láminas de bonito ahumado.
Takoyaki amb katsuobushi, fines làmines de bonic fumat.

Seguim amb un plat no tan conegut com l'anterior, però que conquereix els paladars de cada persona que el prova. Es tracta del takoyaki, un plat japonès que consisteix en petites boletes de farina de blat farcit, principalment de pop, i banyades amb una salsa única per a aquest plat. A més de tenir un sabor deliciós, és molt còmode per a emportar i menjar en un pícnic. Això sí, és recomanable consumir-les en calent, així que tingues-ho en compte a l'hora de planificar el teu menjar sota el sol.

Gyozas

Gyozas rellenas de vegetales con salsa agridulce.
Gyozas farcides de vegetals amb salsa agredolça.

Gyozas, dim-sum, crestes, dumpling…, qui no ha sentit i provat, a hores d'ara, aquests deliciosos mossets asiàtics? El nom varia depenent del país i la regió, però l'essència és la mateixa: petites empanades fregides o al vapor i farcides de tot el que et puguis imaginar: porc, pollastre, carn, verdures… No oblidis acompanyar-les sempre de salsa de soja o d'ostres, que li donen el toc perfecte.

Verdures en tempura

La tempura es un rebozado muy fino y crujiente. La masa de la tempura se prepara tradicionalmente con harina, huevo y agua helada.
La tempura és un arrebossat molt fi i cruixent. La massa de la tempura es prepara tradicionalment amb farina, ou i aigua gelada.

La verdura té sempre un paper protagonista a la cuina asiàtica. Una de les formes més comunes de menjar-la és en tempura, és a dir, amb el típic arrebossat cruixent japonès. Aquí hi cap qualsevol tipus de verdura: pastanaga, carbassó, albergínia, bròquil, coliflor, bolets, carbassa… Però passa el mateix que amb el takoyaki, que és un plat que es gaudeix molt més acabat de fer, per la qual cosa intenta que el lloc del pícnic estigui a prop d'on vagis a comprar la teva tempura de verdures.

Sushi

Makis i nigiri de salmó de Pure Cuisine.

El clàssic japonès més conegut del nostre país també és perfecte per menjar a l'aire lliure, ja que en tractar-se de peces individuals i no gaire grans, es poden menjar d'un sol mos, sense perill de tacar-se. Si ets especialista en aquest menjar, no tindràs problema en utilitzar els escuradents siguis on siguis, si encara et costa manejar-los, sense problema! Agafa les peces amb la mà i gaudeix d´aquesta meravella de la gastronomia.

Baos

Los baos son panecillos ligeros y esponjosos cocinados al vapor y rellenos de diferentes carnes y verduras.
Els banys són panets lleugers i esponjosos cuinats al vapor i farcits de diferents carns i verdures.

No hi ha res més típic a qualsevol pícnic que un entrepà. Si és la teva opció preferida però vols fer-li un gir asiàtic, prova amb els baos. No hi ha un origen clar d'aquest plat, però és molt comú veure'l a les parades de carrer de les ciutats i els pobles de destins com Taiwan. La barreja de la massa, cuita al vapor, amb el farcit variat (pollastre, porc, verdures…) provoca un veritable plaer a les papil·les gustatives.

Kimchi

El sabor del kimchi puede varios según factores como la cantidad de sal o azúcar y del tiempo de fermentación.
El sabor del kimchi pot diversos segons factors com la quantitat de sal o sucre i del temps de fermentació.

Un altre clàssic en els dies de pícnic és l'amanida, que en la seva versió asiàtica la podem substituir pel kimchi, una recepta coreana de verdures fermentades amb picant que serà l'acompanyant perfecte per a la resta de plats que seleccionis pel teu menjar. Si mai no has provat el kimchi, et recomanem que aconsegueixis una porció petita per a una primera degustació, ja que té un sabor fort al que potser et costa acostumar-te.

Okonomiyaki

La palabra okonomiyaki está formada por el honorífico o, konomi y yaki, significando
La paraula okonomiyaki està formada per l'honorífic o, konomi i yaki, significant "cuinat al seu gust".

I què és un pícnic sense una truita de patates? Canviem-la per l'okonomiyaki! La base d'aquest plat japonès està feta de massa de farina, aigua, col o nyam ratllat i ou, als quals després se li poden afegir una infinitat d'ingredients com ceba tendra, pop, carn picada o formatge. Tot això es fa a la planxa i s'acompanya amb salsa d'okonomiyaki, katsuobushi (peix sec), aonori (algues seques) i maionesa, perquè cadascú pugui condimentar-ho com més li agradi.

Korokke

Aunque el origen del Korokke es Francés, forma parte de la gastornomí japonesa desde el 1900.
Tot i que l'origen del Korokke és Francès, forma part de la gastornomí japonesa des del 1900.

Sí, no et preocupis que també tenim un substitut per a les croquetes del teu pícnic asiàtic. El korokke és un plat japonès que es considera dins la cuina d´aprofitament. El seu origen és a les croquetes franceses, però la diferència amb elles és que en lloc d'usar beixamel, es fan amb una base de puré de patates. El farcit clàssic? Depèn del que et sobri a la nevera…

Arrossos i fideus

Asia produce el 90% de arroz del mundo, por eso es un alimento tan popular en el continente.
Àsia produeix el 90% d'arròs del món, per això és un aliment tan popular al continent.

El menjar asiàtic no s'entén sense la seva gran diversitat de fideus i, encara menys, sense l'arròs. Els plats elaborats amb aquests productes tenen una varietat infinita i sembla que mai arribes a tastar tots, perquè a cada país, a cada regió i a cada ciutat tenen la seva pròpia especialitat. Si busques alguna cosa més contundent per al teu pícnic, aquesta és una bona opció, ja que pots portar-los en un tàper en porcions individuals i gaudir-ne amb una forquilla o, si vols l'experiència asiàtica al complet, amb els típics escuradents xinesos.

I de beure?

Aquí ja entrem en un altre món, perquè la gastronomia asiàtica té una infinitat de begudes molt diferents del que estem acostumats a Occident. Per orientar-te una mica, t'aconsellem que comencis pel te de bombolles i per alguns refrescos com el Foco i el Mogu Mogu, disponibles als nostres restaurants.

Ja t'estàs imaginant com serà el teu proper pícnic amb toc asiàtic? A Pure Cuisine comptem amb un ampli menú amb plats de la Xina, Japó i Tailàndia i amb mossets perfectes per emportar i menjar en algun racó agradable de la ciutat on siguis. Mira la nostra carta i passa't a visitar-nos per aconseguir plats deliciosos pel teu pícnic.