Com es celebra el Dia del Pare en el món asiàtic?

Articles
5 min

El Dia del Pare és una de les festes familiars més celebrades a Espanya i sempre ve acompanyada d'una bona menjada i un regal per als nostres pares, marits o avis. Però, com es celebra a la resta del món? Com totes les tradicions, aquesta data és molt diferent depenent del país, canvia des del dia fins a les costums de cada lloc. Aquí t'expliquem una mica sobre com es celebra el Dia del Pare en tres dels nostres països asiàtics preferits: Japó, Tailàndia i Xina.

Tailàndia

La de Tailàndia és potser la celebració més diferent a tot el que estem acostumats. En primer lloc, perquè el Dia del Pare és el 5 de desembre i correspon amb l'aniversari del rei Bhumibol Adulyadej, que va regnar de 1946 a 2016. En aquest país, el rei és considerat com el pare de la nació i per això aquest dia és un dels més importants en tota la nació i és considerat festa nacional, com a Espanya.

Les celebracions són molt curioses. D'una banda, a Tailàndia cada dia de la setmana està representat per un color i com que el rei Bhumibol Adulyadej va néixer un dilluns, la ciutat es vesteix del seu color, el groc. Des de les decoracions de les cases fins a la roba de totes les persones que surten al carrer a celebrar són d'aquest color.

I com ho celebren? En aquest país no es tracta tant de donar regals als seus pares, sinó que es reuneixen en les avingudes o places més importants de cada ciutat i encenen espelmes per mostrar el seu respecte al rei actual i desitjar-li molts anys més de vida. Durant la nit, el cel de diferents ciutats es plena de focs artificials. A més, a la capital, Bangkok, el rei surt a donar un discurs i milers de persones s'uneixen per veure-ho en viu i en directe.

El nostre plat tailandès recomanat: Phad Thai

Xina

A la Xina el Dia del Pare no és tan popular com als països dels quals hem parlat anteriorment, però encara existeixen algunes històries relacionades amb aquest esdeveniment. Durant la Segona Guerra Mundial, es va triar el 8 d'agost per celebrar aquest dia en honor als soldats que van morir durant aquests anys. Per què aquesta data? A la Xina, 8 d'agost es pot abreviar com a bā bā, el que sona molt similar a la forma carinyosa de referir-se als pares, bàba.

Però en l'actualitat, aquesta data només es manté a Taiwan. Per la seva part, en els últims anys els xinesos s'han afegit poc a poc a la moda de celebrar aquest dia durant el tercer diumenge de juny.

El nostre plat xinès recomanat: Rollets vegetals amb salsa agredolça

Japó

Al igual que molts altres països del món, al Japó el Dia del Pare es celebra el tercer diumenge de juny i el coneixen amb el nom de Chichi no hi.

Els japonesos són molt sibarites i en totes les ocasions especials aprofiten per regalar els millors aliments. Tot i que durant el Dia del Pare japonès es fan diferents tipus de regals, com ara roba o cigarrets (curiós, no?), un dels presents més exitosos són els productes gourmet com el sake, la carn de waygu, els dolços de qualitat o les famoses unagi (anguiles).

El nostre plat japonès recomanat: Safata de Sushi Juni

I a Espanya, com ho vas a celebrar? Estem segurs que fent el que més ens agrada als espanyols: menjar fins a no poder més. Perquè puguis donar-te un gust amb una bona menjada amb els plats asiàtics més deliciosos, et deixem un descompte especial per al Dia del Pare. Regala-li al teu pare un viatge gastronòmic amb sabor asiàtic a Pure Cuisine. Us esperem!

Dia del Padre en Pure Cuisine