Saviesa xinesa per a una vida feliç

4 min

Ningú va dir que viure fos senzill. Totes les persones, sense importar la classe social, la raça o la cultura en la qual vivim experimentem els reptes que la vida té per oferir-nos, alguns d'ells dolços i altres més amargs.

Aquí és important veure cada vivència com un aprenentatge que ens ensenya a ser millors persones i a gaudir de les coses simples de la vida. Un exemple d'això és en la cultura xinesa, que està plena de misteris i ensenyances per enfrontar totes les situacions que es presenten al llarg de la nostra vida.

És per això que a continuació et mostrem alguns proverbis xinesos per reflexionar i enfrontar-se a les adversitats del dia a dia.

1.- Quan t'inundi una enorme alegria, no prometis res a ningú. Quan et dominin una gran ràbia, no contestis cap carta.

És molt important tenir el control de les nostres emocions ben regulat. En ocasions, quan ens trobem en situacions que ens fan sentir felicitat immediata o, pel contrari, extremadament infeliços o enfurismats. En aquests moments, l'important és mantenir la calma ja que les decisions o accions que prenguem en aquests moments poden ofendre a altres persones o inclús fer-nos mal a nosaltres mateixos.

2.- El que tem el patiment, pateix de por.

La vida constantment ens presenta reptes i depèn de nosaltres veure'ls com a problemes sense solució o com a bones oportunitats per aprendre i créixer com a éssers humans.

Moltes vegades tenim por d'enamorar-nos, de perseguir aquest somni que tenim des de fa anys o que alguna cosa dolenta ens pugui passar sense considerar que aquesta por és el que més ens fa mal.

Però, què passa si fracasses? Aquí l'important és veure cada caiguda com a una lliçó apresa que ens prepararà per al futur.

3.- Res fa sentir millor al cos que el creixement de l'esperit.

Ment sana, cos sa. Si comencem a fer activitats que ens facin sentir plens començarem a manifestar coses bones com un cos saludable.

Està comprovat que la gent que medita, que llegeix i que es sent feliç es malalta menys i viu més.

4.- Abans de ser un drac, cal patir com una formiga.

No hi ha un camí fàcil per a l'èxit. A la vida per arribar a la meta cal pujar esglaó per esglaó.

Encara que algunes vegades ens sentim estancats o que no avancem és important reconèixer que els esforços petits del dia a dia són els que ens converteixen en persones d'èxit en el llarg termini.

5.- Si el teu problema té solució, per què et preocupes? Si el teu problema no té solució, per què et preocupes?

A la teva vida, t'ocupes o et preocupes? Cada vegada que ens enfrontem a un problema és crucial entendre que si ens deixem portar per les emocions negatives i l'ansietat no només no resoldrem el problema, sinó que també ens afectarem a nosaltres mateixos.

I, parlant dels problemes que queden fora del nostre abast, el millor és fluir amb això i deixar de preocupar-nos.

Ara que saps una mica més de la cultura xinesa, digues'ns, quin d'aquests proverbis és el que aplicaràs a la teva vida?