5 plats de la cuina tailandesa que has de provar

Articles
5 min

Els sabors i els olors de la cuina tailandesa ens porten directament als llocs amb parades del carrer d'aquest país asiàtic. La combinació de la seva gastronomia és perfecta, amb sabors que van des de l'àcid fins al amarg, sempre amb la mescla idònia per donar el major plaer al nostre paladar.

Com ja saps, a Pure Cuisine som apassionats de la cuina asiàtica i la tailandesa és una de les grans protagonistes de les nostres cartes. Quin és l'origen dels plats d'aquest país? Quines influències tenen? Aquí t'expliquem una mica de la història i quines són les nostres receptes preferides. Es farà aigua a la boca!

Els orígens

Com passa arreu d'Àsia, el arròs és l'element principal de la cuina tailandesa. La gastronomia d'aquest país té una gran influència xinesa, però també índia, per això el curry és un dels seus ingredients més importants. Però els orígens dels plats tailandesos van més enllà dels països veïns. Si viatges per Tailàndia veuràs que cada regió té les seves pròpies receptes i algunes d'elles tenen herència d'altres cultures més llunyanes, com la musulmana.

Prepara't per degustar sabors únics amb els plats que t'expliquem a continuació.

Plato tailandés Kao Shoi

Kao Shoi, la delícia del nord

Encara que, com hem dit, l'arròs és l'ingredient principal de la cuina tailandesa, alguns plats ens sorprenen amb altres sabors, com el Kao Shoi, típic de la zona nord del país i d'altres nacions veïnes com Laos i Myanmar. Aquest plat està fet a base de fideus d'ou cruixents que es serveixen en sopa i van acompanyats de llet de coco, pollastre, cúrcuma i curry.

Plato tailandés de Pure Cuisine Phad Thai

Pad thai, el clàssic de la cuina tailandesa

És impossible parlar de la cuina tailandesa sense esmentar el pad thai, el seu plat més popular. I és que, qui no gaudiria dels sabors d'aquesta deliciosa recepta? Els ingredients són bastant habituals dins de la gastronomia asiàtica, però la mescla fa que aquest plat s'hagi colat en algunes llistes dels millors del món.

Encara que el pad thai clàssic està fet amb llagostins, a Pure Cuisine t'animen a que li donis corda solta a la teva imaginació i que en creïs un al teu gust, sense seguir cap norma, utilitzant ingredients diferents com la vedella o la pinya.

Plato tailandés Massaman Curry

Massaman curry, un sabor de curry diferent

El sud de Tailàndia ens deleita amb plats com el massaman curry, una combinació amb un sabor de curry diferent, ja que a aquesta tradicional barreja d'espècies l'acompanyen ingredients que li donen un toc molt singular, com ara cacauets, llet de coco, patates i salsa de tamarindo. Com a proteïna, podràs triar el que més t'agradi: vedella, pollastre, tofu, porc i fins i tot ànec.

Plato tailandés Thai Bowl

Thai Bowl, el gran desconegut

T'agrada sortir dels clàssics i provar noves receptes de cada país? A la cuina tailandesa hi ha molts plats que no són tan populars, però que compten amb la mateixa qualitat que els més coneguts. Un d'ells és el Thai Bowl, que es podria comparar amb el donburi japonès o amb el bibimbap coreà, amb base de arròs, acompanyat de verdures i amb una proteïna.

T'agradaria provar-lo? A Pure Cuisine el tenim amb diferents opcions: pollastre, vedella, Heura i tofu.

Plato tailandés Tom Yum Goong

Tom Yum Goong, per als amants del picant

El paladar espanyol no està tan acostumat als plats picants, però cada vegada són més els aficionats a la cuina internacional que s'introdueixen en aquest món. Si ets del club dels "més picant, si us plau", has de provar el Tom Yum Goong, una sopa feta de llagostins i alguns dels ingredients més típics d'aquesta gastronomia, com la llet de coco i el suc de llima.

Si has llegit dalt a baix aquest article, quin plat tens ganes de provar? Et esperem als nostres restaurants de Madrid, Barcelona, València i Bilbao, perquè et deleitis amb els sabors de la cuina tailandesa. I si no vols moure't de casa, nosaltres te'l portem!