Menjar xinès: plats deliciosos i curiositats d'aquesta gastronomia

5 min

El menjar xinès és un dels més importants del món, no només per la seva gran diversitat, sinó també per la seva aportació al llarg dels segles en gastronomies de tot el món, sobretot a les asiàtiques.

Com que és un país tan extens (el tercer més gran de tot el planeta), la diversitat gastronòmica de la Xina és molt àmplia i, en realitat, parlar de menjar xinès és com si parléssim de menjar europeu.

Fins al nostre país només han arribat plats d'algunes de les regions gastronòmiques xineses i encara que és difícil fer-ne una llista, aquí us parlem d'algunes de les seves característiques i dels plats més famosos a aquest costat del món.

Dim sum, la recepta més internacional de la regió cantonesa

Si viatges per la Xina i, en general, pel continent asiàtic, t'adonaràs que la majoria de països tenen en comú un plat: el dim sum. La recepta, la forma i el contingut pot variar depenent d'on ho provis, però l'essència és la mateixa, petits entrepans que es prenen tradicionalment per esmorzar, al dinar oa mitja tarda, al costat d'una tassa de te.

Aquest plat, que ha conquerit gran part del món, té l'origen a la zona de Cantó, al sud de la Xina. El seu nom significa literalment “tocar el cor” i és el que sents quan proves un d'aquests deliciosos piquejos. Fregits o al vapor, de carn o de verdures, en forma de dumpling o d'empanadilla, tant se val, tots estan deliciosos.

Arròs Negre o arròs de l'emperador


L'arròs negre xinès no porta tinta de sípia o calamar, sinó que deu el seu color al seu elevat nivell d'antocianines (pigment dels aliments o plantes que els dóna un to vermellós) que li atorga un to morat fosc.

A l'antiga Xina, el seu consum estava reservat per a l'emperador, per això també rep aquest nom o arròs prohibit. Avui dia, a causa de les seves propietats nutricionals, és àmpliament consumit per nens, ancians i dones embarassades.

L'arròs negre és alt en fibra, sodi, potassi, magnesi, entre d'altres, cosa que el fa molt saludable. És a més molt aromàtic, per la qual cosa no necessita gaires complements.

Troba'l dins dels nostres Thai Box i demana-ho només amb verdures o afegeix-li proteïnes i altres ingredients extra.

Niangao, uno de los platos más populares de Shanghái

Xangai és una de les regions més conegudes entre els viatgers que arriben a la Xina i la seva gastronomia sorprèn cada any els milers de turistes que visiten aquesta regió. Un dels plats més coneguts de Xangai (també consumit a altres zones del país) és el Niangao, una espècie de pastís d'arròs xinès, saltat amb diferents acompanyaments.

A Pure Cuisine comptem amb aquest plat, per la qual cosa pots tastar-lo a qualsevol dels nostres establiments amb pollastre, vedella, vegetals, llagostins o Heura.


Rotllets de primavera, un clàssic que mai no pot faltar

Si fem una enquesta als carrers sobre quin és el plat més conegut del menjar xinès, estem segurs que la majoria es decantaria pels rotllets de primavera. I és que no hi ha un menú de restaurant xinès que no inclogui aquest entrepà tan conegut.

El seu origen es remunta a la dinastia Tang, que es va desenvolupar entre els anys 618 i 907. La tradició va convertir aquest plat en un pica-pica comú durant l'Any Nou xinès, que se celebra a la primavera, cosa que va donar origen al seu nom. A més, la forma té una explicació. Que sigui allargada i arrodonida fa referència als cucs de seda, molt comuns durant aquesta estació.

Ara, quan vinguis a Pure Cuisine i demanis els teus rotllets de primavera, ja sabràs la història d'aquest plat i el podràs gaudir d'una manera diferent.

I si estàs buscant menjar xinès per emportar, a Pure Cuisine tenim una gran varietat de plats que podem enviar-te fins on ens demanis. Consulta la nostra carta i dóna't un caprici amb el que et vingui més de gust.